Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Χωρίς ετοποσίδη (etoposide). .




Είναι η μέρα της προγραμματισμένης θεραπευτικής αγωγής. Ο ασθενής, περιμένει αυτή τη μέρα με ανυπόμονη αγωνία. Είναι νέος, θέλει να ζήσει. Σε αυτό το φάρμακο έχει βασίσει τη μεγάλη του ελπίδα. Σε αυτό το φάρμακο έχει ακουμπήσει η οικογένειά του...
Για μας, και για κείνον, το διαφανές απωθητικό μπουκαλάκι που ονομάζεται «χημιοθεραπευτικό σχήμα» είναι όμορφο, είναι γλυκό, δεν θα το έχανε για τίποτα, δεν θα το άλλαζε με τίποτα.

   10/07/2012, είναι η τρίτη στη σειρά θεραπεία σύμφωνα με το αυστηρό (ανά 22 μέρες) χρονοδιάγραμμα του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ.
Πρωί – πρωί, στην ώρα μας, φτάνουμε στην «κλινική ημέρας».  Πρέπει να προηγηθεί η λήψη αίματος και τα διαδικαστικά. Έχουμε μάθει να περιμένουμε. Αρκεί να γίνει ο σκοπός.
Όμως... Σε λίγο οι γιατροί της κλινικής ημέρας μας φωνάζουν, μας ενημερώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Λείπει ένα φάρμακο από το σχήμα. Μας δίνουν ένα χαρτάκι από το μπλοκ με τη φίρμα του νοσοκομείου. Γράφει: «Έλλειψη ετοποσίδης».
Βρεθήκαμε αμέσως στο γραφείο του διευθυντή της Α΄ παθολογικής κλινικής, του κυρίου Νικ. Καρβούνη.
Είμαι σχεδόν βέβαιος, ότι αυτός ο γιατρός –χωρίς να είναι υπεύθυνος για αυτό που συνέβαινε- ένιωθε την ίδια απογοήτευση, πιθανόν και τον ίδιο ανθρώπινο θυμό με το δικό μας.
Το φάρμακο δεν βρέθηκε. Το φάρμακο αυτό δεν μπορεί να υποκατασταθεί από άλλο φάρμακο. Ο γιατρός είπε ότι για το συγκεκριμένο τύπο ασθένειας οι άλλες επιλογές που έχει είναι «β» και «γ». «Είναι απαραίτητο να εξαντλήσουμε την πιθανότητα να το βρούμε πριν συμβιβαστούμε με κάτι άλλο». Αυτή ήταν η φράση του γιατρού. 
Ζητήσαμε -και λάβαμε- μια συνταγή του φαρμάκου, λάβαμε και πληροφορίες. Αρχίσαμε αμέσως αναζήτηση σε φαρμακεία, αλλά το συμπέρασμα είναι ότι -με αναμονή και υπομονή- το φάρμακο αυτό μπορεί να έρθει κατόπιν ειδικής παραγγελίας από το εξωτερικό. Μιλάμε για ένα κλασσικό προϊόν από το οποίο είναι απολύτως απαράδεκτο στα αντικαρκινικά νοσοκομεία να μην υπάρχει απόθεμα ασφαλείας.

Επώνυμη επιστολή του Π.Φ. 
(τα στοιχεία του συντάκτη και του ασθενή βρίσκονται διαθέσιμα στο neagenia

 ΥΓ. Μοναδική προοπτική για μια συντομότερη λύση -δεν έχει απαντηθεί- είναι η περίπτωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ