Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Διαύγεια στη Θεσσαλονίκη


Διαβάζουμε στο okallikratis.blogspot.com
«Πρωταθλητής» στο πρόγραμμα «Διαύγεια», μεταξύ των ΟΤΑ α’ βαθμού, αναδεικνύεται ο δήμος Θεσσαλονίκης, με 457 αναρτήσεις αποφάσεων και διοικητικών πράξεων στην σχετική ιστοσελίδα.

Και πράγματι, από μια γρήγορη ματιά στα στατιστικά, επιβεβαιώσαμε ότι είναι γεγονός η αριθμητική υπεροχή αναρτήσεων (ήδη είναι τώρα 657) του συγκεκριμένου Δήμου.


Το κυριότερο όμως, είναι που διαβάζουμε τα παρακάτω (από το ίδιο blog):

...Από τις 15 Μαρτίου όλοι οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να αναρτούν στο πρόγραμμα "Διαύγεια" όλες τις αποφάσεις προκειμένου να υλοποιηθούν, είπε ο γενικός γραμματέας της Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαράς, που είναι και ο υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος. Από τις αποφάσεις που έχουν ήδη αναρτηθεί στη Θεσσαλονίκη οι 174 αφορούν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου και οι 129 καθορισμό αμοιβών και αποζημιώσεων...
Και η πιο σημαντική παράγραφος είναι η τελευταία:
"Οι μοναδικές αποφάσεις και διοικητικές πράξεις που δεν θα αναρτώνται αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα".

Όταν οι περισσότεροι προσπαθούν να αποφύγουν ακόμα και την ανάρτηση των συνθέσεων των διοικητικών συμβουλίων, εμείς όλα τα παραπάνω τα θεωρούμε πολύ θετικά.


Οι αναρτήσεις από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ"
με κλικ εδώ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ