Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Λίγο πριν τα νέα μέτρα.

Από peiraikosteki
Προς κ.Πρωθυπουργό: Πριν αποφασίσετε τα νέα μέτρα..Διαβάστε αυτό..!!

Λίγο πριν την ανακοίνωση των νέων μέτρων,θεωρήσαμε σκόπιμο να κάνουμε μία έρευνα ώστε να δούμε κάποιες ομάδες δειγματοληπτικά με τα στοιχεία που διαθέτουν όλοι οι αρμόδιοι για το πως εξελίσονται τα οικονομικά δεδομένα για αυτές τις κοινωνικές ομάδες.
Αν μετά την ανάγνωση καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι όλα πάνε καλά …τότε να πάρουν άνετα τα επόμενα μέτρα….αλλιώς για τις όποιες αντιδράσεις …μην τους φταίει πάντα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α…κάτι θα έχουν κάνει και οι ίδιοι ώστε να τις δημιουργούν!!!!
400 εκατομμύρια ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος μόνο μέσα στο 2010
- Νοικοκυραίοι σε απόγνωση πειράζουν το ρολόι της ΔΕΗ ή συνδέονται με τους γείτονες
- Διογκώνονται οι απλήρωτοι λογαριασμοί και στη μέση τάση (πολυκαταστήματα-super market)

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔEH για το διάστημα Iανουαρίου 2010 – Iανουαρίου 2011, οι ανεξόφλητες οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος στη χαμηλή τάση έφτασαν τα 400 εκατ. ευρώ.
Aπό αυτά, τα 260 εκατ. ευρώ περίπου αντιστοιχούν σε νοικοκυριά.
Δηλαδή προκύπτει αύξηση κατά 30% σε σχέση με πέρσυ και σύμφωνα με την Καθημερινή οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί προέρχονται απ’ όλη την γκάμα οικιακών καταναλωτών, κάτι που αποδεικνύει πόσο »αδυνατίζουν» και τα μεσαία »πορτοφόλια».
Για αυτό το λόγο παρατηρείται έξαρση της ρευματοκλοπής, καθώς πολλαπλασιάζονται οι καταναλωτές που »σκαλίζουν» το ρολόι της ΔEH για να επανασυνδέσουν μόνοι τους το ρεύμα ή συνδέονται με μπαλαντέζα από το γειτονικό σπίτι.

Βαθαίνει μήνα με τον μήνα η κρίση στην οικοδομή. Ο κλάδος που αποτελούσε ένα από τα πιο δυναμικά στηρίγματα της οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο βρίσκεται σε ύφεση εδώ και δύο χρόνια, αλλά και εμφανίζει συνεχή αποδυνάμωση.

Η οικονομική στενότητα, η μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, σε συνδυασμό με το κλείσιμο της στρόφιγγας των στεγαστικών δανείων από τις τράπεζες έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος εκτιμά ότι η ανεργία στον κλάδο ξεπερνά το 65%! Οι στατιστικές, οι εκθέσεις και τα έγγραφα περιγράφουν «στεγνά» το πρόβλημα. Η ανεργία στον κλάδο διογκώνεται συνεχώς και οι άνεργοι οικοδόμοι είναι χιλιάδες.

Συνεχίστηκε τον Ιανουάριο του 2011 η ανοδική πορεία του ποσοστού ανεργίας σπάζοντας το φράγμα του 15%, ενώ αυξάνονται τα φαινόμενα επιχειρήσεων που χρωστούν δεδουλευμένα για μήνες. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται πλέον και η κατασκευαστική Ιόνιος Α.Ε. αλλά και φορείς που χρηματοδοτούν τους μισθούς από πόρους του ΕΣΠΑ, όπως είναι, επί παραδείγματι, ο Φορέας Διαχείρισης του Σχινιά στον οποίο οι εργαζόμενοι που διεκδικούν δεδουλευμένα τους τελευταίους 14 μήνες πραγματοποιούν επίσχεση.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι εάν δεν επιλυθούν τα προβλήματα αυτά, το ποσοστό ανεργίας θα εκτιναχθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο δωδεκάμηνο χάθηκαν 178.159 θέσεις εργασίας και οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 189.663 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010. Το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 15,1% έναντι 13,1% τον Ιανουάριο του 2010 και 14,8% τον Δεκέμβριο του 2010. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 756.795 άτομα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 4.300.315 άτομα, ενώ οι απασχολούμενοι είναι λιγότεροι, 4.267.584 άτομα. Μέσα σε ένα μήνα ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 33.820 άτομα.

Το ποσοστό ανεργίας παραμένει ιδιαίτερα υψηλό στην ηλικιακή κατηγορία 15-24 ετών (37%) αλλά και στις ηλικίες από 21 έως 34 ετών (21,3%), ενώ σε επίπεδο περιφερειών η δυτική Μακεδονία έχει την πλέον δυσάρεστη εικόνα με ποσοστό ανεργίας 22,7%. Στο νότιο Αιγαίο το ποσοστό των ανέργων ανέρχεται σε 20,2%, ενώ στην Αττική οι άνεργοι αποτελούν το 14,6% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της περιφέρειας.

Ένα στα τρία καταστήματα στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της πρωτεύουσας, έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα , ενώ στους επίσης κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας στην οδό Ακαδημίας και στην οδό Σταδίου έχουν βάλει λουκέτο ένα στα…
τέσσερα καταστήματα. Τα δραματικά αυτά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης , καταγράφει έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και συγκεκριμένα:

· Η κατάσταση του κέντρου της Αθήνας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 23,4% από 17% που ήταν τον Αύγουστο του 2010.

· Κρισιμότερη παρουσιάζεται η κατάσταση στην οδό Σταδίου, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό, περίπου 33,8%.

· Ακολουθεί η οδός Ακαδημίας με το 24,6% των καταστημάτων να είναι κλειστά, ενώ στην Ερμού η αναλογία φτάνει στο 24,3%

Πάρτε λοιπόν άνετα τα νέα μέτρα…..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ