Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο κύριος Μίχας απαντά σε δημοσιεύματα του βήματος! Μπράβο του, αλλά οφείλει αποσαφηνίσεις.

Τα παρακάτω αποτελούν απάντηση του κ Γιάννη Μίχα που αναρτήθηκε στον διαδυκτιακό τόπο
www.yannismichas.gr/
για αρκετά δημοσιεύματα όπως αυτό (που αναρτήσαμε και εμείς εδώ, αναδημοσιεύοντας από το "ΒΗΜΑ" με ενεργό σύνδεσμο - αναφορά στην πηγή, όπως πολύ σωστά κατά τη γνώμη μας κάναμε - και το έκαναν δεκάδες blog πολύ αξιόπιστα)

Η απάντηση: Ο Φάντης και το ρετσινόλαδο
"Επί σειρά εβδομάδων γνωστοί και άγνωστοι εκπρόσωποι της λούμπεν δημοσιογραφίας, που λυμαίνονται το διαδίκτυο και ορισμένα περιθωριακά ηλεκτρονικά μέσα, αναπαράγουν συκοφαντικά μυθεύματα περί δήθεν εμπλοκής μου στο διερευνόμενο από την ελληνική δικαιοσύνη «σκάνδαλο των υποβρυχίων».
Την τελευταία εβδομάδα στο παιχνίδι των σκοτεινών παραπολιτικών κέντρων μπήκαν περιέργως (;) έντυπα και εφημερίδες, μεταξύ των οποίων και μια έγκριτη κυριακάτικη, που εμφανίζουν «ως ειδήσεις» ανώνυμες καταγγελίες σχετικές με το πρόσωπό μου και τους υποτιθέμενους ρόλους που είχα και οι οποίοι ερευνήθηκαν από το ΣΔΟΕ.
Επειδή η λασπολογία αυτή ξεπερνάει τα όρια κάθε ανοχής και υπομονής ζήτησα μέσω της δικαιοσύνης και έλαβα μόλις χτες γνώση της πορισματικής αναφοράς του ΣΔΟΕ. Διαπίστωσα έτσι ότι στην τελευταία μόνο παράγραφο του συνόλου των 82 σελίδων του πορίσματος υπάρχει πράγματι μια και μοναδική αναφορά στο όνομά μου. Μόνο που η αναφορά αυτή δεν έχει καμία σχέση με τα μυθεύματα ούτε με τα δημοσιεύματα που με αφορούν. Αφορά μόνο στο μισθό που έπαιρνα από τα «Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά» ως εργαζόμενος σε αυτά καθώς επίσης και στην άδεια μετ’ αποδοχών που είχα πάρει νομίμως από τα Ναυπηγεία κατά το διάστημα της θητείας μου ως αιρετού νομάρχη Πειραιά. Εν παρόδω σημειώνω ότι για λόγους προσωπικής ευαισθησίας το Μάρτιο του 2010 ζήτησα τη διακοπή της.
Αντιπαρερχόμενος δευτερεύουσας σημασίας ανακρίβειες και αναφορές σε ανώνυμες καταγγελίες της ως άνω παραγράφου της πορισματικής αναφοράς του ΣΔΟΕ, θεωρώ προφανές ότι ούτε η μισθοδοσία μου από τα Ναυπηγεία μπορεί να παρουσιαστεί ως «μίζα», ούτε μπορεί να έχει οποιαδήποτε λογική ή πραγματική συνάφεια με την προμήθεια των υποβρυχίων.
Όμως ο καλός μύλος της συκοφαντίας και της παραπληροφόρησης τα αλέθει όλα. Και οι «γνωστοί άγνωστοι» αγγειοπλάστες της κοινής γνώμης όλα μπορούν να τα φανταστούν και να τα κατασκευάσουν εκ του μη όντος, αρκεί να έχουν την ανάλογη φασίζουσα θέληση, νοσηρή διάθεση και πολιτική σκοπιμότητα.
Σε κάθε πάντως περίπτωση, η μόνη σχέση μου με όλα αυτά είναι ίδια με τη σχέση που έχει ο Φάντης με το ρετσινόλαδο.
Δεν έχω την παραμικρή ανάμειξη με τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Δεν υπήρξα ποτέ μέλος οποιασδήποτε επιτροπής για την αγορά των υποβρυχίων.
Από το Δ.Σ. του Σωματείου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έχω αποχωρήσει από το 1996.
Ουδέποτε υπήρξα μέλος οποιουδήποτε Δ.Σ. της εταιρίας των Ελληνικών Ναυπηγείων ή άλλης θυγατρικής της.
Δηλώνω σοκαρισμένος, εξοργισμένος και αηδιασμένος από την νοοτροπία και ιδεολογία όσων δεν διστάζουν να σπιλώνουν υπολήψεις στο όνομα ποιος ξέρει ποιάς επιδίωξης.
Αναρωτιέμαι πως μπορεί ένας πολίτης να προστατεύσει τον εαυτό του, την υπόληψή του, την οικογένειά του από τέτοιου είδους αήθεις επιθέσεις και εν τέλει από την τρομοκρατία που παραβιάζει κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία και κάθε έννοια θεσμών και δημοκρατίας.
Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να μην ανεχθώ άλλα «υποβρύχια» κόλπα με το όνομά μου.
Υποθέτω ότι στόχο τους έχουν την ηθική και πολιτική μου υπόσταση, τη διαβολή του πολιτικού φορέα στον οποίο ανήκω και τη μείωση του κύρους του Πρωθυπουργού της χώρας ως «υπασπιστή» του οποίου με εμφανίζουν τα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρομαι.
Τον λόγο έχει πλέον ο δικηγόρος μου, ο οποίος έχει επιληφθεί της κατάθεσης αγωγών, μηνυτήριων αναφορών και λήψης ασφαλιστικών μέτρων για την προστασία της προσωπικότητας και της οικογενείας μου από τις αθλιότητες που στρέφονται εναντίον μου όπως και εναντίον της νοημοσύνης των πολιτών".


To neagenia αναπαρήγαγε αυτούσιο το δημοσίευμα του "ΒΗΜΑΤΟΣ", επειδή, όπως έκρινε ο διαχειριστής του, το περιεχόμενό του αφορά τους αναγνώστες και αποτελεί ενδιαφέρον υλικό, ακόμα και ως άποψη της συγκεκριμένης πηγής.
Ελπίζουμε ότι ο κύριος Μίχας κατόπιν αυτής της αυτονόητης διευκρίνισης, που κινείται στον κώδικα δεοντολογίας και ηθικής που εμείς τουλάχιστον καταλαβαίνουμε, θα αποσαφηνίσει αμέσως ότι η αναφορά του δεν συμπεριλαμβάνει το ιστολόγιό μας. Διαφορετικά, οφείλει να κάνει μήνυση και τα στοιχεία του διαχειριστή είναι απολύτως στη διάθεση του δικηγόρου του, (όπως εκείνος αναφέρει).

Εμείς θεωρούμε ότι δεν μπορεί ο κύριος Μίχας, την προσπάθεια του καθε ελεύθερου blogger για να δημοσιεύσει την αλήθεια, να την απαξιώνει ως περιθωριακή (πολύ περισσότερο να την αποκαλεί συκοφαντική), χωρίς να συγκεκριμενοποιείται πού απευθύνεται; και τι ακριβώς εννοεί;

Αν δεν το κάνει, (ή το ένα ή το άλλο), τότε καλείται ο καθένας να κρίνει αν πρόκειται για περιθωριακά ηλεκτρονικά μέσα ή για ανεπαρκή - περιθωριακό τρόπο άσκησης πολιτικής που αφορά τον ίδιο.

Στο κάτω κάτω, ας κάνει μήνυση στην πηγή, ας την αναγκάσει "να επανορθώσει" και να αφήσει τους χαρακτηρισμούς για εμάς.

ΥΓ.Δεν μπορείτε να μας τρελάνετε κύριε Μίχα...
Οι φτωχοί άνθρωποι τα έχουν τετρακόσια. Οι πλούσιοι τρελαίνονται καμιά φορά...

Το e-mail για να λάβετε αμέσως τα στοιχεία μας με ΑΤ και ονοματεπώνυμα..

neagenia07@yahoo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ