Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΟΗΕ: ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη συνεδρίασή του ενέκρινε μια σειρά «αναγκαίων μέτρων», ώστε να προστατευθούν οι άμαχοι πολίτες της Λιβύης από τα στρατεύματα του Μουαμάρ Καντάφι στη Βεγγάζη.

Τα μέτρα αυτά προβλέπουν όχι μόνο την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων επάνω από τη Λιβύη, αλλά είναι και μέτρα τα οποία περιορίζουν τη χερσαία εισβολή του Λίβυου ηγέτη, ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο εκατοντάδες πολίτες.

Ο Καντάφι «εμφανίζεται» ως ο κατακτητής της Βεγγάζης, ο οποίος και προειδοποίησε τους κατοίκους για επικείμενη στρατιωτική επίθεση και μάλιστα υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει επιεικής μεταχείριση σε όσους δε θα προβάλουν καμία μορφή αντίστασης στην εξουσία του.

Σύμφωνα, επίσης, με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, την απόφαση αυτή του Συμβουλίου πανηγύρισαν χιλιάδες διαδηλωτές εναντίον του Μουαμάρ Καντάφι, πυροβολώντας στον αέρα, ανάβοντας πυροτεχνήματα και ανεμίζοντας σημαίες από την εποχή της μοναρχίας στη χώρα.

Μάλιστα, μετά την παραπάνω απόφαση του ΟΗΕ, η Ιταλία δήλωσε ότι παραχωρεί τις αεροπορικές της βάσεις για την επιβολή του αποκλεισμού στην αφρικανική χώρα.

peireotikosteki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ