Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κατά πλειοψηφία η λήψη δανείου του Δήμου Νίκαιας - Αγ.Ι.Ρέντη.



Για πιστή αναπαραγωγή της πολιτικής Μπενετάτου κατηγόρησε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη ο δημοτικός σύμβουλος Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος με αφορμή την πρόταση στο πρώτο ουσιαστικά δημοτικό συμβούλιο για σύναψη νέου δανείου 3.900.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη θέση του κ. Ζαχαρόπουλου:

Το νέο δάνειο έρχεται να προστεθεί στα πολλά άλλα δάνεια που έχουν υποθηκεύσει την προοπτική της πόλης μας για ανάπτυξη και πρόοδο.

Σημειολογικά ο νέος δήμαρχος έδωσε το στίγμα της πολιτική που θα ακολουθήσει για τα επόμενα χρόνια στον οικονομικό τομέα, αντιγράφοντας στην ουσία την πολιτική του προκατόχου του, ξεχνώντας παράλληλα την μεσσιανική ρητορική του κατά την προεκλογική περίοδο ,σύμφωνα με την οποία σαν πετυχημένος δήμαρχος Ρέντη είχε προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα της «πτωχής» Νίκαιας .

Αν οι προτάσεις αυτές ήταν οι καταδικασμένες από τον λαό της Νίκαιας οικονομικές επιλογές και πολιτικές της προηγούμενης δημοτικής αρχής που οδήγησαν την πόλη μας στην απόλυτη απαξίωση τότε προκύπτει έντονα ζήτημα αναντιστοιχίας προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικής πρακτικής.

Ο Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος τόνισε ότι αδυνατεί να ψηφίσει την πρόταση για νέο δανεισμό ,διότι αυτό θα ερχόταν σε σύγκρουση με την μέχρι τώρα στάση του στην δανειακή πολιτική Μπενετάτου ,και διότι ο λαός της πόλης μας με την ψήφο του καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτήν την αδιέξοδη πολιτική .

Άλλωστε μια πολιτική που εκφράζεται με δανεισμό για να αντιμετωπιστούν άλλα δάνεια που ήδη έχει πάρει ο δήμος μας είναι ένας φαύλος κύκλος που δεν οδηγεί πουθενά.

Μια νέα δημοτική αρχή θα έπρεπε στην αρχή της θητείας της να παρουσιάσει το όραμά της για την πόλη ,τα αγωνιστικά πλαίσια που θα θέσει στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των έντονων οικονομικών προβλημάτων, και να ιεραρχήσει μια σειρά από ανοικτά προβλήματα τα οποία σε ένα εύλογο βάθος χρόνου θα πρέπει να επιλύσει σύμφωνα πάντα και με τις υποσχέσεις που αφειδώς μοιράστηκαν κατά την προεκλογική περίοδο.

Η πρόταση για σύναψη νέου δανείου και μάλιστα σαν πρώτο θέμα στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο είναι σημειολογικά μια κακή αρχή την οποία πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπ όψιν μας όλοι.


Σύνδεσμοι


  • "...Μπορεί η δημοτική αρχή να είναι νέα, μόλις 2 μηνών, αλλά η πρακτική, η αντίληψη, ακόμη και η φρασεολογία της, πολύ παλιές. Έρχονται από την δεκαετία του 1990, επικράτησαν όλη την δεκαετία του 2000 και δυστυχώς δεν οδηγούν πουθενά...", (στο "κόντρα στο ρεύμα" η ανακοίνωση)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ