Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Το παρόν ενοικιάζεται.


Άδεια καταστήματα «χτυπημένα» από την οικονομική κρίση και «σημαδεμένα» στη βιτρίνα τους με την επιγραφή «Ενοικιάζεται», πρωταγωνιστούν στην έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Βρεττάκου, με θέμα «Το παρόν ενοικιάζεται».

Στην έκθεση, που εγκαινιάζεται αύριο και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστούν περίπου 70 φωτογραφίες, στις οποίες αποτυπώνονται οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον εμπορικό κόσμο της Κοζάνης. Καταστήματα, άδεια από προσωπικό, πελάτες και εμπορεύματα, και γεμάτα μόνο με ενοικιαστήρια, περιμένουν τον επόμενο ιδιοκτήτη που θα τα «ζωντανέψει» ξανά.

Στις φωτογραφίες, τα πρόσωπα που απεικονίζονται είναι ελάχιστα, τα περισσότερα μπαίνουν στην εικόνα μόνο φευγαλέα. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται είναι ασπρόμαυρες.

Ο Αλέξανδρος Βρεττάκος γεννήθηκε και κατοικεί στην Κοζάνη. Το 2002 δημιούργησε σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης το Φωτογραφικό Εργαστήρι «Φωτοδίοδος», όπου διδάσκει αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία.

Έχει στο δυναμικό του 16 ατομικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων οι «Μια Χαραυγή στη δύση της», με «πρωταγωνιστή» ένα χωριό-φάντασμα, την Παλιά Χαραυγή του νομού Κοζάνης (φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Φωτομπιενάλε), και «Μυθοβραχίες», που παρουσιάστηκε, τον περασμένο Οκτώβριο, στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης.
newsbeast

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ