Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Οικοπεδάκι στη Νίκαια, επτά φορές κάτω από την αξία του...


Στο “σφυρί” το οικόπεδο των δυο βρεφονηπιακών σταθμών

Ο Δήμος Νίκαιας - Ρέντη, ο μεγαλύτερος δήμος του Πειραιά -μετά τον Πειραιά- βρίσκεται, για μια ακόμα φορά, στην τραγική θέση να μην μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους προμηθευτές του, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στη νόμιμο διαδικασία διεκδίκησης.

Έτσι την Τετάρτη 2 Φεβ. 2011, το εντός σχεδίου οικόπεδο 1.128,91 τ.μ., ιδιοκτησίας Δήμου Νίκαιας - Ρέντη, επί των οδών Σμύρνης 47 & Τυάνων [ Νίκαια ], αντικειμενικής αξίας 1.000.000 ευρώ, θα δημοπρατηθεί για μόλις 167.380 ευρώ οφειλή …και δεν είναι το μόνο! Τον Δεκέμβριο ήδη χάσαμε ακόμα ένα ακίνητο του δήμου μας [ένα διαμέρισμα κοντά στην περιοχή του ΚΕΠ].

Το οικόπεδο αυτό είχε προοριστεί για την κατασκευή δυο νέων βρεφονηπιακών σταθμών δυνα- μικότητας 40 και 45 παιδιών στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αττική 2007-2012” με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυ- ξης. Μετά από τη δημοπράτηση ο προϋπολογισμός του έργου διαμορφώθηκε στα 2.111.999,99 ευρώ.

Ο τότε Δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος είχε δηλώσει -μεταξύ άλλων- για το έργο: “Από πλευράς μας θα διεκδικήσουμε οποιαδήποτε χρηματοδότηση μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή δημόσιων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, στην επάνδρωση τους με υλικοτεχνική υποδομή, στην πρόσληψη κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού για την φροντίδα, εκπαίδευση και ανάπτυξη των παιδιών. Οι νέοι παιδικοί σταθμοί θα παραδοθούν στο λαό της πόλης μας την επόμενη χρο- νιά”.
Σε λίγες ημέρες βέβαια, όλα αυτά τα βαρύγδουπα που διαβάσατε παραπάνω, δημοπρατούνται λόγο οφειλών… Η πραγματικότητα τον διαψεύδει για άλλη μια φορά αποδεικνύοντας τελικά πως τα λόγια του πρώην Δημάρχου από τις πράξεις του… απείχαν αιώνες!

Την αναγκαστική κατάσχεση της περιουσίας ελπίζουμε να καταφέρει να διασώσει η νέα δημοτική αρχή, καταβάλλοντας το οφειλόμενο ποσό, έτσι ώστε να μην χαθεί άδικα ακόμα μια ιδιοκτησία του δήμου μας. Αυτή ήταν άλλωστε και η πληροφόρηση που είχαμε από το αρμόδιο γραφείο. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν.


Η παραπάνω ανάρτηση, αναδημοσιεύεται από halkidona.gr


Θυμίζουμε ότι εμείς στις 10 Απριλίου 2010 έχουμε γράψει "korydallos.bank..." . Ένα χρόνο μετά επίτροπος φαίνεται ότι θα μπουκάρει στο Δήμο Νίκαιας αλλά και στο Δήμο Κορυδαλλού, όπου, οι καθυστερημένες απόπειρες αποφυγής (αύξηση δημοτικών τελών -μείωση προσωπικού, κλπ), αποτελούν "παιδική ασπιρίνη" για την βαριά και χρόνια πάθηση της συστηματικής -ανορθολογική κατασπατάλησης πόρων...

Μπενετάτος


Κασιμάτης



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ