Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Σοκαρισμένη παρακολούθησε η διεθνής κοινή γνώμη τις εξελίξεις σχετικά με την αιματηρή επίθεση των Ισραηλινών εναντίον του πολυεθνικού στολίσκου ειρηνιστών ακτιβιστών οι οποίοι κατευθύνονταν στην Γάζα προκειμένου να δώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στον πολύπαθο Παλαιστινιακό Λαό.

Με βιαιότητα και βαρβαρότητα που σοκάρισε ακόμη και τους μόνιμους συμμάχους και υποστηρικτές των Ισραηλινών ,επιτέθηκαν στον στολίσκο, στον οποίο μετείχαν και Έλληνες ακτιβιστές σκοτώνοντας και τραυματίζοντας ,καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ηθικής .

Μπορεί κανείς να έχει τις οποιεσδήποτε ενστάσεις για την Χαμάς και την πολιτική της ,αλλά δεν παύει αυτή να είναι η επιλογή του Παλαιστινιακού Λαού ο οποίος δεν θα πρέπει να τιμωρείται γι αυτήν την επιλογή του η οποία προήλθε από εκλογές .

Η κατάσταση που επικρατεί μέσα στην λωρίδα της Γάζας εξ αιτίας του αποκλεισμού που έχει επιβάλλει το Ισραήλ είναι απελπιστική.

Τρόφιμα ,φάρμακα ,και αλλά πρώτης ανάγκης είδη, είναι πλέον σπάνια .Αυτή η μεγάλη φυλακή αποτελεί πλέον όνειδος για την ανθρωπότητα ,γι αυτό το λόγο η διεθνής κοινή γνώμη κατανοεί απόλυτα ενέργειες σπασίματος αυτού του εμπάργκο και καταδικάζει απερίφραστα την ενέργειες των Ισραηλινών.

Ανεξάρτητα αν αυτή η αποστολή των ακτιβιστών είχε στοιχεία καπελώματος από τη μεριά της Τουρκίας με στόχο η συγκεκριμένη χώρα να ενισχύσει το ηγετικό της προφίλ στον Αραβικό κόσμο , ο τρόπος που αντέδρασε το Ισραήλ δείχνει την πολιτική του φιλοσοφία σε ότι έχει σχέση με την αντιμετώπιση του δράματος του Παλαιστινιακού Λαού.

Το διαρκές έγκλημα εις βάρος του πρέπει κάποια στιγμή να ευαισθητοποιήσει την διεθνή κοινότητα όχι σε επίπεδο δηλώσεων συμπαθείας αλλά και σε επίπεδο συγκεκριμένων ενεργειών και πρωτοβουλιών.

Τα κινήματα ειρήνης και οι πρωτοβουλίες σαν αυτή της βοήθειας προς τη Γάζα μπορούν να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης των δεινών των Παλαιστινίων ,αρκεί αυτές να μη κηδεμονεύονται από χώρες όπως η Τουρκία της οποίας η πολιτική οδήγησε στο θάνατο εκατοντάδες Κυπρίους ,στη διχοτόμηση του νησιού και σε εκατοντάδες αγνοούμενους, αρνούμενη ακόμη και μέχρι σήμερα να υποδείξει τον τόπο του μαρτυρίου τους και της ταφής τους.

Θα ήταν χρήσιμο να βλέπαμε ένα πολυεθνικό στολίσκο ειρηνιστών ακτιβιστών να κατευθύνεται και προς τα παράλια της Βόρειας Κύπρου απαιτώντας τον τερματισμό του καθεστώτος που κρατάει διαιρεμένο το νησί .

Μόνο τότε θα ενισχυθεί η αξιοπιστία τέτοιων πρωτοβουλιών ,και μόνο τότε δυνάμεις σαν την Τουρκία θα πάψουν να υποκρίνονται ότι θέλουν την βελτίωση των απάνθρωπων συνθηκών στη λωρίδα της Γάζας τη στιγμή που τα αιματοβαμμένα στρατεύματα της εξακολουθούν να πατάνε εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας .


του ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

( πρόεδρος ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ,
Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ