Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

"Φορσέ".

Όταν αναλάβαμε την ευθύνη και την απόφαση της αυτο-οργάνωσης, σίγουρα δεν υπήρχε καμιά άλλη επιλογή. Καμιά επιλογή τουλάχιστον, την οποία να βλέπαμε ως λογική και κυρίως ως ικανή να εκφράζει έναν στόχο που να αξίζει.

Τα ενδιαφέροντα και τα χαρακτηριστικά των περισσότερων ανθρώπων που βρεθήκαμε στην αρχή, υπερέβαιναν τα όρια του τοπικού προβλήματος. Ο προβληματισμός ήταν σαφώς και γενικότερος. Και σε αυτούς τουλάχιστον τους ανθρώπους του αρχικού πυρήνα, παραμένει. Όμως,
η σύνδεση του ειδικού με το γενικό αποτελεί μέθοδο ανάλυσης πολύ χρήσιμη, αλλά δεν είναι δυνατόν να την επικαλούνται προς εμάς, τοπικοί χαβαλέδες με προφανή προσωπικά κίνητρα που την ράβουν και την ξηλώνουν στα μέτρα τους, κατά πως τους βολεύει, προκειμένου να κάνουν τη "σωστή μοιρασιά".

Η αυτο-οργάνωσή μας έχει εξελιχθεί. Επιδιώκουμε -και σε σημαντικό βαθμό επιτυγχάνουμε, να διατυπώνουμε θέσεις και να αναπτύσσουμε δράσεις. Αυτό, το βλέπουν πλέον ακόμα και όσοι ειρωνεύτηκαν σκληρά, όσοι έβαλαν δηλητήρια και έριξαν λάσπη με το τσουβάλι.
Δεν είμαστε "μαγαζί κανενός". Και δεν θα παραδόσουμε τώρα, που όλα δείχνουν ότι η δουλειά μας δικαιώνεται από τα πράγματα. Δεν θα παραδόσουμε, γιατί αυτό που έχουμε δεν είναι μηχανισμός. Άρα δεν γίνεται να το παραδόσουμε. Έχουμε την σκέψη, τις αξίες, τις ιδέες μας. Αν παραδόσουμε αυτά, δεν θάμαστε τίποτα.

Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα ήταν ανήθικο, απέναντι σε όσους ξεσηκώσαμε από την όμορφη ησυχία τους. Και αρκετοί από αυτούς, δεν έχουν δεσμεύσεις, ένταξης σε όργανα ή σε πολιτικό φορέα. Το κατανοούν διαφορετικά.

Αυτό, το τελευταίο, είναι και δείγμα ότι γίναμε πολλοί και ότι μιλάμε με περισσότερους. Για αυτό, η τοπική μάχη είναι ανοιχτή. Και η τοπική προσπάθεια συνεχίζεται.

Στο σκάκι υπάρχουν μερικές κινήσεις "φορσέ". Είναι αυτές που θα γίνουν υποχρεωτικά όταν τραβήξεις ένα δρόμο μέχρι ένα σημείο. Επίσης, ανάκληση δεν επιτρέπεται ούτε σε φιλικά παιχνίδια, γιατι χαλάει η παρτίδα.

Έτσι κάναμε και εμείς. Τραβήξαμε ένα δρόμο. "Φορσέ" ήταν η επιλογή της αυτο-οργάνωσης, κατά τον τρόπο που ανέφερα παραπάνω. "Φορσέ" είναι τώρα και η δημόσια τοποθέτηση, για άλλο λόγο.
Και αισθάνομαι απόλυτα, ότι εδώ, οφείλεται εξήγηση:
Η τοποθέτηση αυτή, σε αυτή τη φάση, δεν θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερη, αφού έχει προηγηθεί δημόσια η δράση μας. Εξάλλου, ένα πράγμα που πιστεύουμε ότι μας διαφοροποίησε από άλλα που συμβαίνουν στο πλέγμα σχέσεων της περιοχής μας, είναι η ακλόνητη και βαθιά πίστη μας στην διαφάνεια και στην ανάγκη καθαρών σχέσεων.

Αυτή μόνο είναι η αιτία αξιοποίησης του εργαλείου της δημοσιότητας που προσέφερε η εφημερίδα "Κοινωνική του Πειραιά" και όχι κάποιο έλλειμμα δεοντολογίας ή ασέβεια προς την εγκύκλιο, την οποία τη σέβομαι απόλυτα και αναγνωρίζω την λογική της.

Αυτό το σημείωμα για τον αναγνώστη υπογράφεται από τον Π. Φωτεινόπουλο.

Με κλικ ανοίξτε την συνέντευξη
Η εγκύκλιος του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη με κλικ εδώ, μπορεί να διαβαστεί ή να τυπωθεί (δανειστήκαμε από το komvos)

Το ιστολόγιο του Γραμματέα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ