Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ο κύριος Μαραζιώτης για το ΚΥΤ της ΔΕΗ, απαντά στο neagenia.





Ιστορικό για το ΚΥΤ και σύντομη αναφορά για τον κύριο Μαραζιώτη εδώ

Ο κύριος Μαραζιώτης, σημαντικό στέλεχος της αυτο-οργάνωσης που έχει δημιουργηθεί για το ΚΥΤ, απάντησε σε επτά ερωτήσεις του neagenia και τον ευχαριστούμε.


Από το 2006, (με την πρώτη απόφαση του ΣΤΕ), επιβεβαιώνεται η παράνομη εγκατάσταση και λειτουργία του ΚΥΤ. Κοντεύουν 4 χρόνια, όμως από τότε μέχρι σήμερα παραμένουν όλα στη θέση τους. Το ΚΥΤ ζει και βασιλεύει?!
(Απάντηση)
Ξέρουμε όλοι σε ποια χώρα ζούμε, πότε εφαρμόζονται οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις, ιδιαίτερα όταν δικαιώνουν (όπως το 2006) πολίτες κόντρα στα συμφέροντα των Ισχυρών.
Να τονίσω όμως, η πρώτη πολύ σημαντική απόφαση του ΣΤΕ αρ. 1889/2006 έκρινε το έργο παράνομο και αυθαίρετο λόγω έλλειψης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και άδειας εκσκαφών.



Πως κατά την γνώμη σας κατάφερε να προκύψει στην πόλη σας μια τόσο μεγάλη κατασκευή χωρίς να πληρούνται οι στοιχειώδεις όροι νομιμότητας;
(Απάντηση)
Το έγκλημα της παράνομης ανέγερσης των ΚΥΤ καταγγέλθηκε αμέσως από εμάς. Δυστυχώς όμως (και δεν μάθαμε ποτέ τους λόγους) η τότε Δημοτική αρχή του κ. Χρήστου δεν άκουσε την απόφαση των κατοίκων στο ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο και ταυτίστηκε με τα συμφέροντα, της ΔΕΗ Α.Ε.
Η πολιτεία βέβαια, ψευδώς επικαλέστηκε ότι ο Υ/ Σ ήταν απαραίτητος για την ενίσχυση του δικτύου κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας.


Ποια ακριβώς είναι η φάση που βρίσκεται σήμερα το θέμα. Έχουν κερδηθεί 3 δικαστικές αποφάσεις, έχει προσδιοριστεί πρόστιμο...
(Απάντηση)
Οι δύο δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας και η μία του Πρωτοδικείου Πειραιά είναι ξεκάθαρες. Ο υποσταθμός πρέπει να κατεδαφιστεί. Τελεία και Παύλα.



Ποια αρχή έχει την εκτελεστική αρμοδιότητα για να εφαρμοστεί ο νόμος στην προκειμένη περίπτωση;
(Απάντηση)
Η απόφαση εκτέλεσης ανήκει στον Περιφερειάρχη και η
εφαρμογή στο Νομάρχη. Εάν δεν το πράξουν θα ασκήσουμε άμεσα εναντίον τους όλα τα ένδικα μέσα.



• Πρόσφατα, στο πλαίσιο της επιτροπής για την απομάκρυνση του ΚΥΤ, αποφασίσατε ενέργειες στην κατεύθυνση αναβάθμισης της δημοσιοποίησης. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί μια συνέντευξη τύπου σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε;
(Απάντηση)
Στείλαμε επιστολή στον Περιφερειάρχη ζητώντας συνάντηση
για το θέμα μας. Εάν δεν πάρουμε άμεσα δέσμευση για την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων θα υλοποιήσουμε τις αποφάσεις της Συντονιστικής για:

-Συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ
-Διευρυμένη σύσκεψη φορέων και συλλόγων στην αίθουσα Πλειάδες του Δήμου μας
-Μεγάλη συγκέντρωση Πανκορυδαλλιώτικης διαμαρτυ
ρίας κατά του υποσταθμού


• Κύριε Μαραζιώτη, νομίζουμε ότι σε αυτήν την υπόθεση του ΚΥΤ, μεγάλο ρόλο παίζει η αποφασιστικότητα και η συνέπεια των πολιτικών δυνάμεων και των «επώνυμων παραγόντων» της περιοχής. Πιστεύετε ότι στην κατεύθυνση αυτή είναι σημαντική η διατύπωση πιο καθαρών θέσεων από όλους; Εννοούμε κόμματα, τοπικά στελέχη, βουλευτές... Θα εξυπηρετούσαν ερωτήσεις των βουλευτών μας στη βουλή;
(Απάντηση)
Σε αντίθεση με τα πρώτα χρόνια του αγώνα μας τώρα, όλοι είναι μαζί μας ή τουλάχιστον δεν δηλώνει κανείς απέναντί μας. Όμως δεν αρκεί αυτό. Πρέπει όλοι αυτοί που αναφέρατε να συστρατευθούν στον ένα και μοναδικό στόχο της Συντονιστικής που είναι η κατεδάφιση του ΚΥΤ. Ήρθε η ώρα της εφαρμογής των αποφάσεων και εάν δεν υλοποιηθούν θα ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

• Κύριε Μαραζιώτη, το πιστεύετε; θα γκρεμιστεί τελικά μια μέρα το ΚΥΤ; Ή θα καταλήξει μόνιμη εκκρεμότητα; Μήπως τελικά, η εικόνα του ακλόνητου ΚΥΤ, θα υπενθυμίζει τις επόμενες δεκαετίες, σταθερά, σε εμάς και τα παιδιά μας, ό,τι σε αυτήν τη χώρα –ανεξάρτητα από κάθε νόμο- υπάρχει πάντοτε το σχετικό παράθυρο του ίδιου του συστήματος... Για να κυριαρχεί στο τέλος, η γραφειοκρατία, η ανομία και η εξυπηρέτηση θολών για τους πολλούς και ιδιαίτερων, για τους λίγους, σκοπιμοτήτων;
(Απάντηση)
Από την στιγμή που οι αποφάσεις του ΣΤΕ δεν μπορούν να ανατραπούν για εμάς ισχύει η διάπραξη του εγκλήματος.
Ο πρωθυπουργός συχνά δηλώνει "πρώτα ο πολίτης", η αρμόδια υπουργός Περιβάλλοντος η κα. Μπιρμπίλη, εκφράζει ιδιαίτερες ευαισθησίες για το περιβάλλον. Νομάρχης Δήμαρχος δηλώνουν μαζί μας.
Ας εφαρμόσουν επιτέλους τους νόμους και τις ανάγκες των πολιτών τους οποίους δηλώνουν ότι υπηρετούν ΑΛΛΙΩΣ ας πάνε σπίτια τους!!!!!!


Μηδενική Ανοχή – Απεριόριστη Αντοχή

Ο ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΘΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ

















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ