Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Ο πολυμήχανος Σπύρος του Διαδικτύου








Της ΜΑΡΙΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο Σπύρος Πυργιώτης είναι ένας νεαρός συμπατριώτης μας που ανακάλυψε έναν πρωτοποριακό τρόπο να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του, ανεβάζοντας στον Ιστό μια καινοτόμα διαφημιστική σελίδα.


Η δουλειά του Σπύρου μεταδόθηκε από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, προβλήθηκε σε e-έντυπα και περιοδικά τεχνολογίας, αλλά, όπως έχει καταντήσει να φαντάζει φυσιολογικό, αγνοήθηκε στην ίδια του την χώρα.


Πενία τέχνας κατεργάζεται, λέει ο σοφός μας λαός. 'Η, με άλλα λόγια, πως μπορεί κάποιος να κάνει τα πάντα, αρκεί πραγματικά να πιστεύει ότι θα τα καταφέρει.


Οταν ο 24χρονος Σπύρος έγινε πριν από λίγους μήνες δεκτός στο Kinston University της Αγγλίας για να κάνει το ΜΒΑ του, η πρώτη αντίδραση ήταν να χαρεί. Οι 17.000 λίρες όμως που χρειαζόταν για δίδακτρα πάγωσαν για λίγο το χαμόγελό του. Προερχόμενος από μια μέσου εισοδήματος οικογένεια, που δεν μπορεί πλέον να τον χρηματοδοτεί, ο Σπύρος δεν το έβαλε κάτω. Αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Και τα κατάφερε περισσότερο από καλά!


Πριν από 4 μήνες συνέλαβε και υλοποίησε τη δημιουργία ενός ιστότοπου, στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να προβάλλουν την επιχείρησή τους. Η καινοτομία ήταν ότι ολόκληρο το site περιλάμβανε κείμενο. Πουθενά φωτογραφίες, πουθενά βίντεο. Κάθε χαρακτήρας του κειμένου είναι προς πώληση. Για μόλις 2$ μπορεί κάποιος να αγοράσει τον χαρακτήρα και να δημιουργήσει γράφοντας ό,τι θέλει, και σε χαμηλότατο κόστος, link που θα οδηγεί στην ιστοσελίδα του.


Ο Σπύρος ήθελε να πουλήσει όσο περισσότερους χαρακτήρες μπορούσε για να μαζέψει χρήματα για το ΜΒΑ. Ωστόσο τα πράγματα πήγαν απρόσμενα καλύτερα. Μέχρι σήμερα (που γράφονται αυτές οι αράδες, έχοντας μόνο 4 μήνες στον αέρα) έχει βγάλει 14.150 $ και συνεχίζει ακάθεκτος.


Η διαφημιστική του σελίδα www.thetextpage.com προσέλκυσε το ενδιαφέρον διαφόρων εταιρειών, που θεώρησαν αυτόν τον τρόπο προβολής πολύ πιο άμεσο και φυσικά πολύ πιο οικονομικό. Και τούτο επειδή η χρέωση δεν γίνεται (ως είθισται) κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ στο link ή στον διαφημιστικό σύνδεσμο, αλλά ο ενδιαφερόμενος δίνει άπαξ το ποσό που αντιστοιχεί στους χαρακτήρες που αγοράζει και εμφανίζεται στο www.thetextpage.com για τουλάχιστον 3 χρόνια. «Οι διαφημιζόμενοι μπορούν να γράψουν ό,τι θέλουν, ίσως το σλόγκαν της επιχείρησής τους, κάτι το οποίο θα προσελκύσει τους επισκέπτες», λέει ο Σπύρος στην «Ε». «Επίσης μπορούν να επιλέξουν χρώμα γραμμάτων και πόσες φορές το κείμενό τους θα εμφανίζεται στη σελίδα. Ολες οι διαφημίσεις προβάλλονται στο thetextpage.com σε τυχαία θέση κάθε φορά που η σελίδα ανανεώνεται. Η χρέωση είναι one-off (σ.σ. μια και έξω, άπαξ) και ο διαφημιζόμενος δεν θα πληρώσει τίποτα άλλο, παρά τον αριθμό των χαρακτήρων που αγοράζει για 3 χρόνια», συμπληρώνει ο Σπύρος και προσθέτει αισιόδοξα: «Στόχος μου είναι να κρατήσω online τη σελίδα όσο περισσότερο δυνατόν, ίσως 5 ή 10 χρόνια, χωρίς καμία περαιτέρω χρέωση του διαφημιζόμενου».


Ο «Independent» και το BBC έχουν κάνει εκτενή δημοσιεύματα στον Σπύρο και την πρωτοποριακή δουλειά του. Αναφορές στη σελίδα του έχουν κάνει και πολλά ακόμα διεθνή ΜΜΕ (διαβάστε αναλυτικά τι γράφει ο ξένος Τύπος στο http://thetextpage.info/press.php)

Ποιος είναι


«Είμαι 24 χρόνων, γεννήθηκα στην Αθήνα, μεγάλωσα και έζησα στη Σάμο, απ' όπου έφυγα στα 19 για να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Αθήνα. Από τον Νοέμβρη του 2006 βρίσκομαι στο Λονδίνο και πάλι για σπουδές. Εχω πτυχίο στο Recording arts (ηχοληψία, μουσική παραγωγή κ.λπ.). Οι γονείς μου είναι και οι δύο συνταξιούχοι, οπότε δεν προέρχομαι από πλούσια οικογένεια με άνεση να με χρηματοδοτεί. Ετσι, παράλληλα με τις σπουδές μου εργάζομαι και ως ελεύθερος επαγγελματίας στη μουσική και τηλεοπτική βιομηχανία της Αγγλίας. Ευτυχώς μετά την επιτυχία του thetextpage.com έχω αρκετές προσφορές δουλειάς.

Μέχρι όμως να φτάσω ώς εδώ πέρασα απίστευτες δυσκολίες. Και είμαι πολύ απογοητευμένος από τη χώρα μου, που όχι μόνο δεν μου παρείχε καμία υποστήριξη, αλλά ακόμα και τώρα που η δουλειά μου προβάλλεται στο εξωτερικό, αδιαφορεί για το επίτευγμα ενός από τα παιδιά της. Ελπίζω το παράδειγμά μου να δώσει ώθηση και τροφή σε όλα τα Ελληνόπουλα να κυνηγήσουν τα όνειρά τους με κάθε κόστος. Και να μην απογοητεύονται αν στην Ελλάδα δεν τυχαίνουν της προσοχής που τους αξίζει».

από citypress-gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ