Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Νοτιανατολική Αττική.

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησής μας... παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα του Σπύρου Κουβέλη και ειδικότερα:

(καρφί)
http://www.spyroskouvelis.gr/article.php?id=835

(Νέα Αθηναϊκή)
http://www.spyroskouvelis.gr/article.php?id=836

Στις 07/07/2009 - Σπύρος Κουβέλης
Με στόχο να κρύψει την αποτυχία της, και κάτω από την πίεση του παγώματος των κοινοτικών κονδυλίων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει βιαίωςαποσπασματικές λύσεις με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η κατάσταση στο Γραμματικό είναι σήμερα εκτός ελέγχου, όπως ήταν και πέρσι το καλοκαίρι στη Λευκίμμη.
H πολιτική για τη διαχείριση του περιβάλλοντος που γίνεται με τα ΜΑΤ είναι αποτυχημένη. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ως βαρίδι για τη χώρα. Άφησε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια χωρίς να αναλάβει καμία απολύτως πρωτοβουλία, ενώ είχε παραλάβει ολοκληρωμένο σχεδιασμό από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, εσπευσμένα πλέον, προσπαθεί χωρίς κοινωνική συναίνεση, αλλά με νοοτροπία καθεστωτική να ολοκληρώσει σπασμωδικά και αποσπασματικά αυτόν το σχεδιασμό.
Εάν η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε ολοκληρωμένη διαχείριση με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποιήση θα μιλάγαμε σήμερα για τελική διάθεση μόνο των υπολειμμάτων και όχι για ΧΥΤΑ, και θα μπορούσαν να αποφευγθούν οι ρήξεις με τις τοπικές κοινωνίες, που καταφεύγουν από την πλευρά τους σε ακραίες αντιδράσεις.
Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική είναι και πολύ σοβαρή υπόθεση, και πολύ επείγουσα. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι και τίποτα δεν δίνει άφεση στην κυβέρνηση αφού από τις άστοχες πολιτικές της έχει καταφέρει να δημιουργήσει κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ Ανατολικής Αττικής και τη Δυτικής που σήμερα ακόμη παραμένει ο μοναδικός παραλήπτης των απορριμμάτων ολόκληρου του Νομού.

(Σχετική προηγούμενη ανάρτηση εδώ)







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ