Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Ένας χρόνος από την διακήρυξη. Είναι πολλοί... και θα νικήσουν!


Στην συμπλήρωση ενός έτους από την "Διακήρυξη για μια δεκαεξάχρονη πόλη", που αποτελεί σήμερα μια μεγάλη τοπική αυτο-οργάνωση με ρόλο και αναφορά, αναφέρεται -πρίν από λίγες ημέρες- σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο της κίνησης http://16xronipoli.blogspot.com/

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

"Άλλοι είχαν προβλέψει ότι θα συνθηκολογήσουμε..."

"Είμαστε τώρα πολλοί. Είμαστε δυνατοί. Είμαστε αποφασισμένοι. Είμαστε σίγουροι."


Το κρίσιμο βήμα συγκρότησης, έγινε πέρυσι το Σεπτέμβριο στην αίθουσα Πλειάδες. Όπου πέντε στελέχη της κίνησης,έθεσαν την διακήρυξη σε δημόσια συζήτηση και παρουσίασαν πλαίσιο δράσης συγκροτώντας δημοτική κίνηση.

Από τον περασμένο μήνα, μεγάλο άνοιγμα επιδιώχθηκε, με επιλογή καινοτομιών στον τρόπο ανάπτυξης και πολλές διεργασίες και συσκέψεις με κρίσιμου ρόλου τοπικά στελέχη, που αρχικά είχαν κρατήσει απόσταση.
Η μαζικοποίηση της κίνησης είναι ένα ορατό και αναμφισβήτητο γεγονός.
Η ενεργή πλέον παρουσία πολλών μελών του ΠΑΣΟΚ στην δημοτική κίνηση, που αμφισβητούν ανοιχτά εντός και εκτός διαδικασιών το τοπικό σύστημα εξουσίας και απειλούν την ασθενή ισορροπία που έχουν διαμορφώσει οι συμφωνίες των βαρώνων (ευρύτερα του Πειραιά), προβληματίζει όλους τους σοβαρά σκεπτόμενους. Μια κατεύθυνση την οποία εξαρχής διατύπωσε και εμμένει με απόλυτη συνέπεια η Δεκαεξάχρονη πόλη,
είναι η αναφορά στα χρίσματα και τις σχέσεις κομμάτων- αυτοδιοικητικών σχημάτων.

(Η σχετική παράγραφος της διακήρυξης, με κλικ πάνω στην εικόνα).

Δίνουμε σήμερα μια είδηση:

Η θέση αυτή, για πολλούς και διάφορους λόγους κερδισε πάρα πολύ έδαφος πλέον στο κλίμα των περισσότερων κορυφαίων σε επίπεδο Πειραιά -και όχι μόνο- στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί, το δηλώνουν καθαρά. Άλλοι, το αναφέρουν ως ιδέα υπό σκέψη. Άλλοι, σκέφτονται να το προτείνουν γιά όλους τους Δήμους στον Πειραιά -τουλάχιστον-, όπου όπως είναι γνωστό, υπάρχουν πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να κατακερματίζεται από τις προσωπικές στρατηγικές φιλόδοξων μικροστελεχών του.
Άσχετα πάντως με τις αιτίες που αυτή η άποψη φαίνεται να επικρατεί στο τέλος, είναι σαφές ότι τα στελέχη της Δεκαεξάχρονης πόλης, δεν έχουν θέσει αυτό το ζήτημα ως τοπικού χαρακτήρα πρόβλημα. Αλλά ως θέμα της πολιτικής και ως θέμα της αυτοδιοίκησης, με την ευρύτερη σημασία του. Και από αυτήν την πλευρά, μια τέτοια απόφαση του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί μορφή δικαίωσης. Όταν ακούστηκε πρώτη φορά, πολλοί από αυτούς που σήμερα το σκέφτονται ή το υποστηρίζουν έβγαζαν καντήλες.

Με κλικ εδώ, μπορείτε να βρείτε την σχετική ανάρτηση του Κορυδαλλιώτικου ιστολογίου, που περιέχει εκτός από την διακήρυξη βίντεο από την ιδρυτική συνάντηση στις Πλειάδες, φωτογραφίες από την δράση και την ζωή της κίνησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ