Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Μην τους παρακαλέσετε, μην τους γλύψετε. (1)




Οι προσληφθέντες πρέπει να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και να έχουν κάρτα ανεργίας και γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Απασχόλησης για τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της ανεργίας και μέρος των ασφαλιστικών εισφορών και των μισθών τους θα καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ και το υπόλοιπο από τους Δήμους. Η κατανομή των 15.000 θέσεων σε όλη την Ελλάδα έγινε από την ΚΕΔΚΕ σύμφωνα με τις ανάγκες, ενώ θα κατανεμηθούν άλλες ακόμα 5.000 θέσεις ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.
(Προσλήψεις ανέργων τον Ιούλιο στους Δήμους/ maxalacity -28 Ιουνίου 2009)

Σχολιασμός:
Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για την δημιουργία μιας ακόμη στρατιάς εξαρτημένων- υπό την μορφή της διαρκούς ομηρίας εργαζομένων.
Η όλη διαδικασία, η έλλειψη ενημέρωσης, το ότι κανείς δεν ξέρει τίποτα για τον τρόπο επιλογής, τα ακριβή κριτήρια κτλ, αλλά και οι υποσχέσεις ισχυρών παραγόντων που κυκλοφορούν σε ταλαίπωρους ανθρώπους,
επιβεβαιώνουν ότι για μια ακόμα φορά, η κεντρική εξουσία δεν κινείται στην κατεύθυνση της λύσης.
Αλλά στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των κρίσιμων προβλημάτων.
  • Επιδιώκεται η αναπαραγωγή της εκλογικής πελατείας.
  • Εξυπηρετούνται ταυτόχρονα πιεστικές "απαιτήσεις φίλων" που θα αποτελέσουν μηχανισμό για τις εκλογές που πλησιάζουν.
  • Δημιουργείται αλισβερίσι με Δημοτικούς Άρχοντες, οι οποίοι, στον βαθμό που θα "διαπραγματευτούν" με ρουσφετολόγους της κεντρικής εξουσίας σε ότι αφορά την "τακτοποίηση" των προσλήψεων αυτών, καθίστανται συμμέτοχοι του ένοχου συστήματος. Το ίδιο ισχύει και για όσα συνδικάτα εργαζομένων εμπλέκονται, εάν δεν φροντίζουν να ασκήσουν έλεγχο. Επιτρέπουν να διατυπώνονται -βάσιμες - υπόνοιες για συμμετοχή στο αλισβερίσι με ποσοστό.
  • Από την άλλη, το κόστος, μετακυλίεται και πάλι εκεί που ξέρουμε. Σε δανεισμό ενός δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα αναγκαστεί η αυτοδιοίκηση (πηγή ΠΟΕ - ΟΤΑ εδώ)

Οι νέοι, είναι τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης. Είναι ταυτόχρονα, η πρώτη φυσική δύναμη ανιδιοτελούς αμφισβήτησης. Η αποστασιοποίηση από την πολιτική, έχει απόλυτη σχέση με την αναξιοπιστία, την αναποτελεσματικότητα και την απουσία κάθε έννοιας ηθικής από την πολιτική πρακτική του συστήματος.

Στη νέα γενιά, μια ανοιχτή πρόταση έχουμε να κάνουμε:

ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΓΛΥΨΕΤΕ.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΟΥΝ.
ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ.

ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.
ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ:
ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.

Οι διορισμοί, πάνε να γίνουν "βαθύ Καλοκαίρι" και μουλωχτά...
Πετάμε τις υποσχέσεις τους στα σκουπίδια. (Έτσι ή αλλιώς η πιθανότητα να δουλεύουν κάποιον ότι θα του βρούν δουλειά, είναι είκοσι φορές μεγαλύτερη από την περίπτωση να το κάνουν).
ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.
ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ, ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΙΧΟ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ.
ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΟΙΝΕΣ, ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ.
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΞΥΝΟ.


θα τραβήξω το δρόμο μου όσο πάει. Κανέναν δεν θα αφήσω εμένα να κερνάει...

.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ