Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπληξη. Τα ποδήλατα διεκδικούν!

EXOAPTONKYKLO: η μεγαλύτερη ποδηλατική διαμαρτυρία που έχει οργανωθεί ποτέ στη χώρα!


Η μεγαλύτερη ποδηλατική διαμαρτυρία που έχει οργανωθεί ποτέ στην Ελλάδα με περίπου 8.500 ποδηλάτες στους  δρόμους για να διεκδικήσουν περισσότερο χώρο για το ποδήλατο.
«”Ποδήλατα! Ρε σου λέω ποδήλατα! Καταλαβαίνεις τι πάει να πει πο-δη-λα-τα; Εκατομμύρια ποδήλατα!”»:

ο οδηγός της μοτοσυκλέτας, που
μιλούσε στο κινητό το μεσημέρι της Κυριακής ήταν τόσο εντυπωσιασμένος από τα ποδήλατα που περνούσαν... και περνούσαν... και περνούσαν από μπροστά του που υπερεκτίμησε λίγο τον αριθμό μας... Δεν ήμασταν εκατομμύρια, ήμασταν όμως τουλάχιστον 4.000- 5.000 χιλιάδες».

Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει η ομάδα Ποδηλάτες-ισσες (www. podilates.gr) την εικόνα που παρουσίαζε την Κυριακή το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας. Τα ποδήλατα όμως δεν κατέκλυσαν μόνο τους δρόμους της πρωτεύουσας. Ποδηλατοπορεία πραγματοποιήθηκε χθες σε 32 πόλεις σε όλη την Ελλάδα- η μεγαλύτερη ποδηλατική διαμαρτυρία που έχει οργανωθεί ποτέ στη χώρα μας, όπως τονίζουν οι ποδηλάτες.

Υπολογίζεται ότι περίπου 8.500 ποδηλάτες έκαναν πετάλι.
Ενδεικτικό είναι ότι 300 συμμετείχαν στο Ηράκλειο, 500 ποδήλατα κυκλοφόρησαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, 600 στην Κέρκυρα. Στο Μεσολόγγι η συμμετοχή ήταν μαζική, αφού 800 ποδηλάτες έλαβαν μέρος στη διαμαρτυρία. Μάλιστα, δεν ήταν μόνο οι ποδηλάτες στις μεγάλες πόλεις που έδωσαν ηχηρό «παρών» στην ποδηλατική εκδήλωση. Στην Αντίπαρο, δίπλα στη θάλασσα, περίπου 70 μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου συμμετείχαν συμβολικά στην ποδηλατοπορεία.

Στόχος της δεύτερης πανελλαδικής ποδηλατοπορείας ήταν, όπως ανέφεραν χθες ποδηλάτες και σύλλογοι, να «δοθεί περισσότερος χώρος στο ποδήλατο. Και όχι μόνο για βόλτα. Αλλά για τις καθημερινές μετακινήσεις σε όλες τις πόλεις. Θέλουμε ανθρώπινες πόλεις». Διεκδικούν μεταξύ άλλων να επιτραπεί η είσοδος των ποδηλάτων στο Μετρό, ποδηλατοδρόμους, ελεύθερους λεωφορειοδρόμους, μείωση της φορολογίας στα ποδήλατα.

Οι ποδηλάτες δεν έμειναν απλώς στα συνθήματα που φώναζαν χθες. Μοίρασαν φυλλάδια στους οδηγούς αυτοκινήτων, προκειμένου να προσέχουν τους ποδηλάτες στον δρόμο. Για παράδειγμα, τους συμβουλεύουν να μην προσπερνούν με μεγάλη ταχύτητα τα ποδήλατα, να βγάζουν πάντα το φλας και να ελέγχουν μήπως τυχόν έρχεται ποδήλατο όταν βγαίνουν από γκαράζ ή όταν ανοίγουν την πόρτα του αυτοκινήτου. Επίσης, τους παρότρυναν να οδηγούν όσο μπορούν λιγότερο και να γίνουν κι εκείνοι οπαδοί των δύο τροχών.

Αμεσες διεκδικησεις:

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ
ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΛΕΩΦΟΡΙΟΔΡΟΜΟΙ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είχα χρόνια να οδηγήσω ποδήλατο. Από τα 17 μου. Τώρα μόλις αγόρασα ένα, αφού πούλησα την 600αρα μηχανή, και νιώθω να πετάω.
Ψάχνω για τρόπο να κατεβαίνω από το Ηράκλειο στο κέντρο, αλλά με τον ηλεκτρικό σαρδελοποιημένο λόγω έργων είναι δύσκολο.
Για να κουνηθεί κάτι σε αυτή την πόλη, και να προσέξουν οι μη- τους ποδηλάτες, πρέπει όχι μόνο να πληθύνουμε, αλλά και να διεκδικούμε.
Πόλεμος! Μπείτε τους στη μύτη!

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ