Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Ο ένοχος χασάπης, ο ασυνείδητος και ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός. Όλοι ομολογούν όταν πρέπει. Αλλά, πρέπει μόνο όταν συμφέρει. Κρίμα!

Τι κάνει ένας χασάπης, αν τον τσακώσουν με πολλά κιλά ακατάλληλο κρέας, το οποίο από καιρό συντηρούσε σε ψυγεία και αποδειχτεί ότι το διοχέτευε εκεί που «τον έπαιρνε»; (π.χ. απρόσεκτους δημόσιους οργανισμούς, β΄ποιότητας εστιατόρια και άλλες εύκολες κατευθύνσεις).
Στην αρχή αρνείται τα πάντα και καταλογίζει δόλο και σκοπιμότητα ανταγωνιστών του και συνομωσία των υπηρεσιών. Μετά, βρίσκει έναν καλό δικηγόρο και προσπαθεί να καλύψει στοιχεία, να εξαγοράσει, να φτιάξει ελαφρυντικά. Και στο τέλος, αν αποτύχουν όλα αυτά, δηλώνει «ειλικρινής και περίλυπος»: ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ.

Τι κάνει αν τον τσακώσουν ένας ασυνείδητος οδηγός οχήματος που νυχτερινή συνήθως ώρα εγκαταλείπει έναν άτυχο τραυματισμένο πεζό για να αποφύγει τις ευθύνες;
Στην αρχή αρνείται τα πάντα.
«Πρόκειται για λάθος. Όλα θα αποδειχθούν και η αλήθεια θα λάμψει. Είναι πλάνη των κατηγόρων». Δηλώνει επίσης ότι ο ίδιος είναι τόσο ευσυνείδητος και ακέραιος χαρακτήρας, που προσβάλλεται και μόνο στην ιδέα ότι άλλος οδηγός μπορεί να φέρθηκε έτσι. Στο τέλος όταν τα στοιχεία είναι ισχυρά, δηλώνει «ειλικρινής και περίλυπος»: ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ.

Μας φέρνουν στο μυαλό όλα αυτά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό της χώρας. Αρχικά «δεν ήξερε τίποτα, δεν είδε τίποτα, δεν έγινε τίποτα».
Μετά μας είπε θα κάνει έρευνες και θα αποδοθούν ευθύνες. Μετά, βγαίνει υπερήφανα ένας γιός ταχυδρόμου, συνεργάτης του, ο οποίος αυστηρά μας επέπληξε, όλους όσους αποδίδουμε ευθύνες και μας είπε ότι όλα τα στραβά και τα λάθη τα έκαναν άλλοι.
Επίσης, άλλοι ισχυροί μάρτυρες, (οι καταλληλότεροι Υπουργοί) σουλατσάρουν μήνες στα κανάλια και μας λένε: ποιο σκάνδαλο; Δεν βλέπουμε να υπάρχει τίποτα.
Και στο τέλος, όταν τα πράγματα αγριεύουν, ο πρωθυπουργός μας, βγαίνει στη Βουλή και λέει ειλικρινής και περίλυπος: ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ.

Αξιολογείται βέβαια σε κάθε περίπτωση ο χρόνος της απολογίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ