Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Βγαίνει στο δρόμο η διακήρυξη. 22 Σεπτέμβρη "το στοίχημα των πολιτών"

[ΦΩΤΟ, ΥΛΙΝΟ 2 ΔΕΚ. 2007]

Ξεκινά από σήμερα μεγάλη έξοδος στους δρόμους της πόλης από ολιγομελείς ομάδες της κίνησης ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-16χρονη πόλη. Το σύνθημα και το νόημα αυτού του προγράμματος εξορμήσεων, συμπυκνώνεται στην παρακάτω φράση:
"ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ - ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΟ".

  • Οι εξορμήσεις αυτές, δεν θα επιδιώκουν τον εντυπωσιασμό με τον αριθμητικό όγκο ή με την σαρωτική μορφή τους, αλλά θα επιδιώκουν την ουσιαστική ενημέρωση και επικοινωνία. Την ενημέρωση για αυτό που είναι και κάνει η 16χρονη πόλη, την επικοινωνία με τον κάθε άνθρωπο και το άμεσο πρόβλημά του.Η απόφαση σε αυτή τη φάση είναι η διεύρυνση του αποφασιστικού και κρίσιμου πυρήνα και όχι το άγχος του αριθμητικού πολλαπλασιασμού, ο οποίος ούτως ή άλλως, με την εξέλιξη πρωτοβουλιών παρέμβασης, θα προκύψει γρήγορα. Η εξόρμηση αυτή, είναι βεβαίως μια ευκαιρία να διακινηθεί και η πρόσκληση για την μεγάλη εκδήλωση της 22ης Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση στους ψιθυριστές που εξακολουθούν συστηματικά να διακινούν σκόπιμα ονόματα δήθεν αρχηγών της κίνησης, και διάφορα παρελκόμενα σενάρια και παραμύθια της χαλιμάς, με τα οποία κρύβουν την αμηχανία και συγκαλύπτουν την ευθύνη τους για το κενό έργου και τα αδιέξοδα, που έχουν δημιουργήσει, με την μέτρια συμβιβασμένη διαχείρισή τους οι μεν, με την ανύπαρκτη, δημοσιοσχετίστικη ή διαπραγματευτική ψευτοαντιπολίτευσή τους ορισμένοι άλλοι.Η απήχηση μιας Διακήρυξης -και αύριο η αποδοχή ενός προγράμματος- στην κοινωνία, δεν εξαρτάται μόνο από την κακή διάθεση και την σκοπιμότητα αυτών που τολμούν συστηματικά τοποθετημένοι ολημερίς στο καφενείο να εκχυδαΐζουν την ονομασία της κίνησης. Και από το τι θα κάνουν ορισμένα συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων που προσπαθούν συστηματικά να φορέσουν αρχηγό στην κίνηση. Εξαρτάται από την ζωντανή ενέργεια και συμμετοχή του κάθε ανθρώπου. Όπως συνηθίζει τελευταία να αναφέρει κάποιος φίλος μας, παλιός και σημαντικός παράγοντας της τοπικής ιστορίας, από την επιλογή των πολιτών ανάμεσα σε καλούς εκπροσώπους και κακούς εκπροσώπους, δεν κρίνονται οι εκπρόσωποι, κρίνεται ο κάθε πολίτης. Σε κάθε περίπτωση, για την εξέλιξη των πραγμάτων, δεν αρκεί η συγγραφική δραστηριότητα. Χρειάζεται απόφαση, επικοινωνία, οργάνωση και σχέδιο. Αλλά κυρίως ζωντανή δράση. Και σε αυτό, οι συγγραφείς της διακήρυξης της 25ης Ιουλίου, έχουν πλεονέκτημα. Για δύο λόγους, μεταξύ πολλών άλλων που θα μπορούσαν να αποτελούν κατάλογο:
  • έχουν καινούριες φάτσες
  • οι φάτσες δεν είναι συνδεδεμένες με αμαρτίες
    Έχουν λοιπόν κάθε λόγο να εμπιστεύονται τους πολίτες!
    Με αυτές λοιπόν τις αποφάσεις, με αυτούς τους όρους και αξιοποιώντας το ηθικό πλεονέκτημα και την ύπαρξη καθαρών θέσεων, τα στελέχη της 16χρονης πόλης επιλέγουν: τον διάλογο και τον φυσικό δρόμο της παρέμβασης στην κοινωνία. Kαι δεν θα παρακολουθήσουν το δρόμο της κατάπτωσης σε φτηνή μικρο-συνδικαλιστική αντιπαράθεση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ