Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

ΑΙΓΑΛΕΩ:Το κουρέψαμε,το ξυρίσαμε,το καπνοτσουρουφλίσαμε.Και τώρα ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ και ΑΠΟΒΛΗΤΑ.




ας αλλάξουμε τον τρόπο διαχείρισης του Αιγάλεω
ας αλλάξουμε την μοίρα των πόλεων

Καταλήξαμε σε μηνύσεις του προέδρου της ΠΕΣΥΔΑΠ κ. Γουρδομιχάλη
"...κατά παντός υπευθύνου, για την εκτεταμένη και αυθαίρετη απόρριψη πάσης φύσεως απορριμμάτων στο όρος Αιγάλεω, εξαιτίας των οποίων μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά..."
καταλήξαμε να μπαζώνεται το Αιγάλεω με τα απόβλητα από το πρώην εργοστάσιο των λιπασμάτων. Σύμφωνα με την «Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας» (ΕΕΑΕ) που διενήργησε δειγματοληπτικούς ελέγχους στο Σχιστό,
οι συγκεντρώσεις Ra-226 στις εναποθέσεις φωσφογύψου είναι αυξημένες και κυμαίνονται από 580 έως 1180 Bq/kg, ενώ οι τυπικές συγκεντρώσεις στα ελληνικά εδάφη κυμαίνονται από 15 έως 100 Bq/kg. Αυτές οι υψηλές συγκεντρώσεις, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, αποτελούν μόνιμη απειλή για τη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι το Ra-226 σχετίζεται με καρκινογεννέσεις.
Και κάργα δημοσιεύματα στον τύπο, μηνύσεις, αποφάσεις, ενημερώσεις και σχέδια της πολιτικής προστασίας, προγράμματα του υπουργείου περιβάλλοντος, αλλά χρόνια πολλά η κατάσταση εξακολουθεί να επιδεινώνεται.
Το βουνό το κουρέψαμε, το τσουρουφλίσαμε, του φτιάξαμε και λίμνη με απόβλητα.
Σε λίγο ο Γουρδομιχάλης με τις μηνύσεις του για φορτηγατζήδες που βολεύονται να ξεφορτώνουνε -άνετοι- σκουπίδια και απόβλητα στο βουνό θα εμφανίζεται γραφικός, όπως εμφανίστηκε σκόπιμα και ο τσέλιγκας με το ντουφέκι του, που θεωρεί όλη την περιοχή δικό του βοσκοτόπι. Γιατί κύριοι, που χρόνια διαχειρίζεστε τα θέματα του βουνού, όλοι γνωρίζουμε καλά, πως δεν μπορεί να είναι η δύναμη του βοσκού, πιο κρίσιμη από την αδυναμία του συστήματος.
"..."Μας αξίζει ένα περιβάλλον με ποιότητα και αισθητική. Ένα πλαίσιο πραγματικού ελεύθερου χρόνου, με δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης και αυτοπραγμάτωσης. Μια δυνατότητα γνωριμίας και επικοινωνίας των παιδιών μας με το βουνό, που ευτυχήσαμε [?] να βρίσκεται στην πλάτη της πόλης μας.Μιας πόλης, που χάνει το κλίμα της, ενώ όλοι «ενδιαφέρονται και φροντίζουν» για αυτό. Μιας πόλης που χάνει το πράσινό της, ενώ όλοι δηλώνουν πως… το έχουν για πρώτη προτεραιότητα. Μιας πόλης που χάνει τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της ενώ… όλοι επιδιώκουν «να γίνουν κτήμα του λαού και της νεολαίας».Μιας πόλης που χάνει σιγά- σιγά και τον ύπνο της από την αύξηση του θορύβου, την έξαρση της ανασφάλειας και της εγκληματικότητας κατά της περιουσίας και της ζωής..."
Το neagenia, θα δημιουργήσει από το Σεπτέμβριο, ειδική λίστα LINK μέ τον τίτλο "ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ", όπου θα παρουσιάσουμε δουλειά από όλα τα blog - και είναι πολλά - που συστηματικά έχουν προσφέρει στην υπόθεση του ΑΙΓΑΛΕΩ, με παρεμβάσεις, φωτογραφίες, βίντεο, καταγγελίες, προτάσεις

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ