Subscribe

RSS Feed (xml)


design by

zen-design!

Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

ΦΡΑΠΕΔΕΣ,ΦΡΕΝΤΟ,ΦΡΕΝΤΟΜΑΧΟΙ και ΦΡΑΠΕΔΟΛΟΓΟΙ.

ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ
ΥΛΙΝΟ
(ΚΥΡΙΑΚΗ 02/12/07)
ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΜΕ TON ΑΣΙΜΟ






Σε όλους αυτούς, που με πατρική αγάπη μας ρωτούν "ποιόν έχουμε αρχηγό;" και αγωνιούν μην τυχόν και εκτροχιαστεί το τραίνο μας απουσία μηχανοδηγού. Σε όλους αυτούς είναι αφιερωμένο το βιντεάκι.
Και αφού μας ρωτούν και μας ξαναρωτούν, ας ρωτήσουμε κι εμείς καμιά (δύσκολη ερώτηση για αυτούς και πανεύκολη για έναν μαθητή Λυκείου ή και Γυμνασίου):
Ποιόν είχαν αρχηγό οι παρέες που έκαναν το Μάη του 68; Ποιόν είχαν αρχηγό οι παρέες που έκαναν το Νοέμβρη του 74;
Ποιόν είχατε αρχηγό στη Νίκαια στο Κερατσίνι και στον Κορυδαλλό εσείς που ρωτάτε και που ορισμένοι προέρχεστε πράγματι από την εποχή της αυτο-οργάνωσης (του 70-τόσο μέχρι το 81); Χρειαζόταν αρχηγός και κατανομή προσωπικών στόχων για να τεκμηριωθεί το δίκαιο των αγώνων της περιόδου εκείνης; Της εποχής που πνιγόταν στα ρέματα ο Κορυδαλλός και γινόταν θανατηφόρο ποτάμι από τον Πλάτωνα μέχρι το Κερατσίνι η Γρηγόρη Λαμπράκη. Της εποχής που πνιγόταν στο καπνογόνο και στο γκλοπ η μαθητική συγκέντρωση στη Αγία Βαρβάρα. Της εποχής που στοιβάζονταν σαράνταπέντε και πενήντα μαθητές σε υγρές και στενές αίθουσες Δημοτικών σχολείων. Και χρειαζόταν βουλευτής για να γραφτεί ο 5χρονος στο νηπιαγωγείο. Και η γενιά της Ιωνιδειου, έκρυβε μέσα από το παντελόνι τον Αγωνιστή και τον Οδηγητή (περιοδικά της εποχής), γιατί δεν υπήρχε καμιά ανοχή στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών...ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ; Πετάξατε από το πετσί σας την ιστορία σας. Ξεμάθατε να ερμηνεύετε οτιδήποτε δεν ταιριάζει με την νεώτερη εποχή σας, (χαιρετούρα, χαμογελάκι, φραπεδάκι και κανα μικρορουσφετάκι. Και να βγαίνουμε και μια φορά το χρόνο να "καταγγέλλουμε" υποκριτικά την διαπλοκή και τις αγκυλώσεις του άθλιου μας συστήματος.) ΑΛΛΑΞΑΤΕ μήπως τόσο πολύ; Για να γίνετε ασορτί με την εποχή σας. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ;

Και αν στους φραπέδες ορισμένων, αναφερόμαστε σκόπιμα, υποτιμητικά, ως ενθουσιώδεις, η πραγματικότητα είναι ότι ο ενθουσιασμός μπορεί να ευδοκιμήσει μόνο σε ακέραιους χαρακτήρες, ενώ παράλληλα, ο νόμος της διαδικασίας της προόδου είναι πάντοτε ο εξής: ΟΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΓΝΩΣΤΙΚΟΙ" ΜΕΝΟΥΝΕ ΠΙΣΩ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ.


Η 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ. Γρήγορα λοιπόν θα φανεί και πάλι ΔΥΝΑΤΑ και ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΑ, ότι Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ των "τρελλών", ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΛΛΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ, που τσαλακώνει τα όνειρά μας και περιορίζει τους διαδρόμους της φυσικής μας δίψας για καλύτερη ζωή.

[απόσπασματα από τη διακήρυξη της 25ης Ιουλίου]
Κανένα σύστημα που στηρίζεται - καλλιεργεί την απαίτηση πολίτες-νοικοκυραίοι με το ιδρωμένο πουκάμισο της δουλειάς, να ξεσκονίζουν κολλαριστά σακάκια, ανθρώπων που πιθανότατα δεν δούλεψαν ποτέ, δεν είναι ικανό, σε βάθος χρόνου να καταργήσει την αξιοπρέπειά μας.

Επιδιώκουμε

  1. Την απαλλαγή των πολιτικών σχηματισμών από την υποχρέωση «απόδοσης χρίσματος» για τις τοπικές κοινωνίες.
  2. Την απεξάρτηση των τοπικών σχημάτων από τη διεκδίκηση κομματικών χρισμάτων.
  3. Την τοποθέτηση χρονικού ορίου για τη διάρκεια θητειών Δημάρχων, Βουλευτών, Νομαρχών κλπ.
  4. Την υπέρβαση από τις τοπικές κοινωνίες των κάθε μορφής προσωπικού χαρακτήρα συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων που υποβαθμίζουν το περιεχόμενο της αυτοδιοίκησης. Είναι αναγκαία πλέον, ειδικά στην πόλη μας, μία ολική συσπείρωση δυνάμεων, πραγματικής αντιπαράθεσης στο αρχηγικό μοντέλο παράταξης.
  5. Την ανάπτυξη δυναμικών, πολιτικοποιημένων αλλά ακηδεμόνευτων τοπικών σχημάτων, που στον πυρήνα τους διαθέτουν αρχές, αξίες, προγράμματα και στην πρακτική τους ανοιχτή συλλογική δράση και συμμετοχή. Η αντιπαράθεση τέτοιων σχημάτων, εγγυάται την ανάδειξη των πιο άξιων και προπαντός των πιο φυσικών ηγεσιών της κοινωνίας.
...Μια δυνατή απάντηση των πολιτών στην πιθανότητα εισαγωγής φαινόμενων τύπου Μπερλουσκόνι ως (δήθεν) φυσικής συνέχειας για το σύστημα εξουσίας...

...Συστατικά του πυρήνα της φιλοσοφίας μας, και βασική αιτία της ίδρυσής μας, είναι η αμφισβήτηση των μοντέλων αντιπροσώπευσης, η επιδίωξή μας για άμεση συμμετοχή και δημοκρατία.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω, τώρα που πήρε φόρα η ΓΣΕΕ,να αφήσουν το φρέντο και να πάνε σε καμια πορεία.Άντε μπας και γίνει τίποτα.

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα...

Διαβαστηκαν περισσοτερο

Σελίδες

Ετικέτες

Το δίκαιο, πάντα προϋποθέτει κανόνες εφαρμογής. Αλλά ο πρώτος, (από όλους τους κανόνες), είναι πως δεν επιτρέπεται κανείς να τους αλλάζει, κάθε φορά, σύμφωνα με τα μέτρα του...
(κλικ) Καραμούζα ΑΣΕΠ για τον Δήμο Κορυδαλλού

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων

Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ